Over Hans Strack Therapeut in Landgraaf (Limburg)

Achtergrond

Mijn naam is Hans Strack. Ik werk als Therapeut in Landgraaf en Sittard, mijn praktijk is in deze plaatsen gevestigd (Limburg), niet ver van de Duitse en Belgische grens vandaan.

Na mijn schooltijd heb ik eerst een opleiding tot drinkglazen-slijper gevolgd.

Een creatief en kunstzinnig handwerk dat – gezien het arbeidsintensieve productieproces – door de opkomende automatisering tot uitsterven gedoemd was.

Deze ontwikkeling dwong mij uiteindelijk tot de keuze voor een beroep dat meer zekerheid bood: toen was dat een commerciële functie.

In deze functie heb ik heel veel verschillende mensen mogen ontmoeten en ook gezien hoe ons maatschappelijk systeem steeds meer slachtoffers maakt.

Na vele jaren met veel plezier te werken als bedrijfsleider kwam de tijd uitsluitend nog werkzaam te zijn in mijn eigen praktijk.

Daarnaast heb ik jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in het jeugd- en jongerenwerk.

Deze ervaring heeft mij veel geleerd over de grote invloed van de omgeving (school, ouder,…) op de ontwikkeling van de jongere tot volwassene.

Spiritualiteit

Rond het jaar 1995 werd de spirituele weg een deel van mijn leven. De eerste drempel die ik hierin tegenkwam was zelf in therapie te gaan, een moeilijk besluit maar achteraf gezien een van de beste dingen die ik voor mij zelf heb gedaan.

Hierna volgden vele cursussen, trainingen en opleidingen waaronder, emotioneel lichaamswerk, Biodanza, filosofie, innerlijk kindwerk, psychotherapie, relatietherapie, familie- en organisatieopstelling, Supervisie, Meditatie.

Spiritueel houdt in: de roep van je hart volgen en toch gewoon met beide benen in het leven staan. Als je basisbehoeften zijn voorzien, kan je gaan kijken wat de werkelijke betekenis van jouw leven kan zijn. Zo kwam ik tot de ontdekking dat ik meer wilde doen met mijn empathie voor mensen. Voorgaande was mede een reden tot het besluit om een opleiding tot therapeut te volgen.

Ik vind mensen fantastische wezens. Voor mij is ieder mens O.K., ook al voelen wij ons wel of niet goed, mijn overtuiging is, meer compleet dan in dit moment kunnen wij niet zijn. Alles wat wij in ons leven hebben gedaan heeft geleid tot dat wat er nu is en dat verdient respect.

Van hieruit kunnen wij vertrekken. Het is mijn passie om mensen te ondersteunen in hun proces en te laten zien dat de mogelijkheid tot verandering hier en nu ligt, als er maar voldoende bedding en acceptatie is.

VormBalans

In 2007 ben ik mijn eigen therapie praktijk begonnen in Landgraaf (Limburg) – genaamd “VormBalans” – na afronding van de vierjarige opleiding tot  therapeut in de Interactionele Vormgeving. Omdat cliënten van steeds verder kwamen heb ik in 2015 heb ik een tweede praktijk geopend in Sittard, deze is logistiek voor cliënten van midden Limburg makkelijker te bereiken.

voor meer informatie kijk op:www.educatieve-academie.be

therapeut in landgraaftherapeut in landgraaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interactionele Vormgeving bestaat sinds 1990 en is een vrij nieuwe vorm van therapie waarbij verschillende therapeutische stromingen in een model samen zijn gebracht tot een nieuwe benadering.

Het uitgangspunt van de benadering is dat de cliënt zich niet hoeft aan te passen aan de therapeut maar dat de therapeut zich aansluit bij de belevingswereld van de cliënt. Tot rond het jaar 2000 was er vanuit de traditionele benadering veel kritiek op de integrale therapie, inmiddels is deze bijna geheel verdwenen en is van deze zijde een inhaalslag begonnen.

Het inzicht dat de integrale manier van cliëntbenadering een goede en veilige bedding is vindt steeds meer toestemming en is inmiddels wijdverspreid. Een van de voornaamste reden is, wij mensen willen kiezen uit verschillende mogelijkheden in een wereld waar zoveel keuzes mogelijk zijn.

De therapeut gaat in deze benadering uit van de sterke eigenschappen van de cliënt – dat waar iemand wel goed in is – en betreedt daarna pas heel geleidelijk de schaduwgebieden in iemands persoonlijkheid. Door deze benadering kan een therapie snel tot resultaat leiden, afhankelijk van wat de doelstelling van de cliënt is.

Ik maak in mijn sessies gebruik van verschillende therapeutische stromingen, NLP (neuronlinguïstisch programmeren), systeemtherapie, transpersoonlijke therapie, bio-energetisch lichaamswerk, gesprektherapie, jungiaanse therapie. Een zwaartepunt ligt vaak bij de contextuele therapie omdat deze goed aansluit bij de gestaltherapie
en familieopstellingen.

 

Opleidingen

 • 2003- 2007   4-jarige Post-HBO-opleiding Interactionele Vormgeving, Instituut Educatieve Academie te Antwerpen www.educatieve-academie.be
 • 2007- 2008   Jaaropleiding Familieopstelling www.educatieve-academie.be
 • 2009- 2010   Jaaropleiding Organsatieopstellingen www.hellingerinstituut.nl
 • 2010- 2011   Jaaropleiding Relatietherapie www.educatieve-academie.be 
 • 2015- 2015   Opleiding Registertherapeut Psychosociale en Medische Kennis  www.instituuteen.nl
 • 2015- 2015   Houder van HBO diploma SNRO registratienummer: PSBKplato 02.836

 Korte opleidingen

 

Lidmaatschap bij organisatie

AGBAGB zorgverlener code 90-038706
AGB praktijkcode 90-(0)17217

 • Lid van V.I.T. (Vereniging van Integraal Therapeuten) – Nederlandse beroepsvereniging voor Integrale therapeuten: 316.09.A:
  www.vit-therapeuten.nl
 • Lid van V.V.T.I.V. (Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving):
  www.vvtiv.be
 • Erkend I.V.-Supervisor
 • Lid van EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy):
  www.europeanintegrativepsychotherapy.com
 • Ingeschreven bij Kamer van Koophandel onder nr.: 14102756
 • BTW nr.: NL0892.40.819B01
 • Registertherapeut BNG®licentienummer 103109R:
  www.rbcz.nl
 • Educatieve Academie – opleidingsinstituut voor I.V. – is lid van EAP (European Association for Psychotherapy):
  www.europsyche.org
 • De Stichting RBCZ (HBO Register van Beroepsbeoefenaren in de Natuurlijke Gezondheidszorg) is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert.
  Alleen HBO-therapeuten worden geregistreerd in het openbare register van RBCZ. Zij mogen de beschermde titel voeren Registertherapeut BNG®. Deze titel is vastgelegd bij het Benelux Merkenbureau.

 

 

VormBalans
Agenda
sep
21
vr
18:00 Co-Creators Gratis Workshops @ Land van Gulick
Co-Creators Gratis Workshops @ Land van Gulick
sep 21 @ 18:00 – 19:00
Co-Creators Gratis Workshops @ Land van Gulick | Sittard | Limburg | Nederland
Co- Creator  Kim Verhooren  geeft op 21 september Gratis Workshop                                                     SPIEGELEN[...]
19:30 Familieopstellingen Cyclus Sitta... @ Land van Gulick
Familieopstellingen Cyclus Sitta... @ Land van Gulick
sep 21 @ 19:30 – 23:00
Familieopstellingen Cyclus Sittard najaar 2018 @ Land van Gulick | Sittard | Limburg | Nederland
Beste mensen, voor het najaar van 2018 heb ik  weer een aantal Familieopstellingen gepland. Voor deelname aan een Familieopstelling is geen speciale kennis en ook niet de aanwezigheid van je familie nodig. Vanwege het maximale[...]
okt
12
vr
18:00 Co-Creators @ Land van Gulick
Co-Creators @ Land van Gulick
okt 12 @ 18:00 – 19:00
Co-Creators @ Land van Gulick | Sittard | Limburg | Nederland
Co- Creator  Evelien van der Veen  geeft op 12 oktober Gratis Workshop  @ 18:00 – 19:00 Heb jij een bepaalde passie die je wilt delen? Zoek je een platform om je te presenteren? Waag je[...]
Gastenboek
 • Hélène / 24 maart 2018:
  Hi Even vertellen hoe de co creatorworkshop met Det Teensma was. Verrukkelijk, leuk, ontspannen, zoooo jammer dat het al om was. Ik ben benieuwd Det... »
 • Myriam / 16 februari 2018:
  Hallo Hans, 2 weken geleden nam ik samen met mijn man Rudi deel aan een familieopstelling bij jou in Sittard. Het is voor mij nog... »
Nieuwsbrief
Je kunt ook een aanmeldlink op je website plaatsen voor inschrijving op de nieuwsbrief.

De link: http://mailserviceonline.nl/aanmelden/VB.html