Opstellingen in een vertrouwde omgevingOpstellingen in een vertrouwde omgeving

Niet voor iedereen is het mogelijk de stap naar een therapeut te zetten. De reden hiervoor kan liggen in de oorzaak van een lichamelijk handicap of gewoon de wens iets in een omgeving te willen doen die heel vertrouwd aanvoelt en wat is meestal vertrouwder dan je eigen huis. Welke reden het ook is, ze verdient acceptatie en respect. Ook hier weer geldt, de werkelijke leden van de familie hoeven niet aanwezig te zijn, het is zelfs mogelijk een opstelling in een individuele sessie te laten plaatsvinden, dit gebeurt middels hulp van ankers.

Hieronder staan een aantal mogelijkheden waarin ik probeer mensen die voor de thuissituatie kiezen ook de mogelijkheid te bieden om met het fenomeen van familieopstellingen in aanraking te komen. Je kunt een opstelling laten doen in het kader van een therapeutisch consult en hierdoor komt de therapie voor vergoeding in aanmerking.

Als je van plan bent om meer te willen weten van opstellingen kan dat op een aantal manieren:

Het meest voor de hand liggende is van waar je nu bent het internet op gaan en surfen met de vraag naar informatie over familieopstellingen. Is hiermee je vraag of interesse nog niet voldoende beantwoord dan kun je twee dingen doen:

 • mij bellen (zie voor telefonisch spreekuur mijn site) en in het algemeen vragen stellen over wat familieopstellingen zijn;
 • via mijn site vragen stellen welke ik dan schriftelijk via een retour mail beantwoord, vergeet niet als je hiervoor kiest je e-mail adres op te geven.

Een voorbeeld van vragen waarin een opstelling behulpzaam kan zijn:

 • ik ben altijd uitgeblust/verward of geïrriteerd als ik bij mijn ouders vandaan kom;
 • ik kan geen neen zeggen;
 • ik zou graag willen veranderen, maar het lukt niet;
 • in mijn relatie kom ik telkens dezelfde problemen tegen.

Het zou je wel eens kunnen verbazen wat je via een opstelling te weten kunt komen van je familiesysteem en jezelf. In de regel hoor ik van mensen die bij mij een opstelling hebben gedaan wat voor positieve invloed dat op hun hele systeem heeft gehad, het maakt dan ook niet uit of je als vraagsteller/representant of toeschouwer deze opstelling bijwoont, invloed heeft het altijd. Als bovenstaande je aanspreekt, aarzel niet en neem contact op, dan nog dit:

“ER ZIJN GEEN SLECHTE MENSEN, VOORAL DE OMSTANDIGHEDEN WAARIN WIJ OPGROEIEN EN LEVEN MAKEN VAN ONS WAT WIJ ZIJN. INDIEN WIJ WILLEN WORDEN WAT WIJ “ZIJN” DIENEN WIJ INZICHT TE KRIJGEN IN DE OMSTANDIGHEDEN EN WAT ZE VOOR INVLOED HEBBEN GEHAD OP ONS LEVEN.”

 

Agenda
okt
25
vr
19:30 Familieopstellingen Cyclus Sitta... @ Land van Gulick
Familieopstellingen Cyclus Sitta... @ Land van Gulick
okt 25 @ 19:30 – 23:00
Familieopstellingen Cyclus Sittard 2019 @ Land van Gulick | Sittard | Limburg | Nederland
Beste mensen, voor het jaar 2019  heb ik een aantal Familieopstellingen gepland. Voor deelname aan een Familieopstelling is geen speciale kennis en ook niet de aanwezigheid van je familie nodig. Vanwege het maximale aantal deelnemers van[...]
nov
2
za
10:00 Radicale Acceptatie 2019
Radicale Acceptatie 2019
nov 2 @ 10:00 – nov 3 @ 17:00
Radicale Acceptatie 2019 @ Sittard | Limburg | Nederland
TWEEDAAGSE WORKSHOP MET LICHAAMSWERK, MEDITATIE EN THUISKOMEN IN JEZELF. Als jij dit hebt ervaren weet je dat je het altijd hebt gezocht!  Chantal schreef op 5 november 2018 Radicale acceptatie!!! Helene en Hans, wat zijn[...]
nov
22
vr
10:00 Tweedaagse Training Familie en O...
Tweedaagse Training Familie en O...
nov 22 @ 10:00 – dec 6 @ 17:00
Tweedaagse Training Familie en Organisatieopstellingen 2019 @ Sittard | Limburg | Nederland
Erkend voor opleidingspunten Esther uit Zeeland schreef: Hans ik wil je bij deze bedanken voor de 2 bijzondere en leerzame trainingsdagen famopstellingen! Het waren 2 intensieve dagen die me veel inzicht hebben gegeven in mezelf[...]
Gastenboek
 • Tanja Eskes / 15 oktober 2019:
  Was bij de familie-opstelling van 13-09. Bij 1 opstelling was ik de moeder en dit deed mij voelen hoe ik zelf in mijn rol heb... »
 • audrey / 24 september 2019:
  Uit nieuwsgierigheid heb ik de workshop familie-opstellingen bijgewoond bij Hans en wat een mooie, bijzondere ervaring was dat. Ik vind het moeilijk te beschrijven wat... »
Nieuwsbrief
Je kunt ook een aanmeldlink op je website plaatsen voor inschrijving op de nieuwsbrief.

De link: http://mailserviceonline.nl/aanmelden/VB.html

VormBalans