Gezocht Oefencliënten

OEFENCLIËNTEN GEZOCHT
Graag stel ik me even aan je voor; ik ben José van Elk, in het dagelijks leven werkzaam als uitkeringsdeskundige.

De afgelopen jaren heb ik veel tijd gestoken in mijn persoonlijke ontwikkeling; ik ben in therapie gegaan, heb diverse cursussen en workshops gevolgd, zoals mindfulness en familie/organisatieopstellingen en leerde Biodanza kennen. Dit alles heeft me veel gebracht en me doen inzien wat voor mij belangrijk is: leven in verbinding met mezelf en van daaruit met de ander. Ik breng veel tijd door in de natuur en leerde daar dat afwijken van de gebaande paden je op de mooiste plekjes brengt, al is de weg ernaartoe niet altijd even gemakkelijk. Het werd voor mij steeds duidelijker dat ik mijn eigen pad moest volgen en gaan doen wat echt bij mij past en  waar mijn hart ligt, ondanks de hobbels die ik dan te nemen had. Van kinds af aan heb ik al interesse in de psyche van de mens en ik werd enthousiast over het idee andere mensen een stukje op weg te kunnen helpen bij het bewandelen van hun pad.

Momenteel ben ik in opleiding tot Psychodynamisch therapeut, een 4-jarige opleiding psychotherapie op hbo-niveau (www.psychodynamica.nl). Psychodynamica is een werkvorm waarbinnen op verdiepende wijze cognitieve en emotionele thema’s worden uitgewerkt, met als doel de balans in denken en voelen te herstellen. Voor deze opleiding zoek ik oefencliënten ten behoeve van mijn eigen leerproces.

Voor wie?

 • Heb je een vraag, probleem of lichamelijke klacht (waarvoor geen medische oorzaak is aan te wijzen)?
 • Wil je jezelf ontwikkelen?
 • Wil je meer over jezelf te weten komen?
 • Ben je bereid de diepte in te gaan? Ik zoek oefencliënten voor (minimaal) 4 sessies. Een sessie duurt één tot anderhalf uur. De sessies vinden in principe plaats bij mij thuis in Nunhem (nabij Roermond). In overleg kan hiervan afgeweken worden. Ik vraag een onkostenvergoeding van € 15,00 per sessie. Heb je interesse? Aanmelden kan via email jose@vanelk.nl of telefoonnummer
 • 06-13804301
  Heb je nog vragen? Voel je welkom mij te bellen of mailen.
  warme groet,
  José

 

Familieopstellingen Cyclus Sittard

LET OP! Voor deelname aan een Familieopstelling is GEEN speciale kennis en ook niet de aanwezigheid van je familie nodig.

Vanwege het maximale aantal deelnemers van 16 mensen en de vaak grote belangstelling voor deze avonden is het belangrijk op tijd in te schrijven.

Het komt geregeld voor dat er een wachtlijst is. Hiernaast gebeurt het ook dat mensen vanwege omstandigheden kort van te voren afzeggen. Laat je dus niet weerhouden om in te
schrijven als je ziet dat er een wachtlijst. Deelnemers die bovenaan op de wachtlijst staan
komen het eerst in aanmerking als er annuleringen zijn en, als je dat wenst, ben je bij de
eerstkomende opstelling dan wel van de partij.

Als je wil deelnemen aan de Familieopstellingen kan je dit op:  

 • 5   juni     2020  3 opstellingen nog plaats voor 1 representant
 • 19 juni     2020  extra Familieopstellingen  nog plaats voor representanten

LET OP “De Familieopstellingen zijn op een vrijdagavond van 18.30 (ipv 19.30) uur tot ca. 22.30 uur”

Beste mensen,

Het verheugt mij enorm jullie te kunnen mededelen dat wij weer van start gaan met de familieopstellingen.

Omdat wij een hele periode geen groepsactiviteiten mochten doen, is de vraag naar opstellingen inmiddels behoorlijk opgelopen. Ik wijk daarom een beetje af van het vaste kader.

Op 5 juni a.s. zullen waarschijnlijk drie in plaats van twee opstellingen plaatsvinden. Wij zullen dan  ook een uur eerder starten, namelijk om 18.30 uur in plaats van 19.30 uur.

Omdat er nog strenge maatregelen gelden wat de 1,5m afstand betreft, heb ik in het gebouw waar de opstellingen plaatsvinden de theaterzaal geregeld. Hier kunnen heel wat mensen meer in en is de afstand van 1,5m geen enkel probleem. Helaas, ook hier is het aantal deelnemers beperkt en niet alleen vanwege Corona. Wij hebben uiteraard een wachtlijst en bij afmelding van deelnemers zullen wij jou zo snel mogelijk informeren zodat je alsnog kunt deelnemen. In basis gelden voor deze avond onvoorwaardelijk de regels van het RIVM, op dit moment ga ik uit van de nu geldende regels, deze kunnen de komende weken nog wijzigen.

Wat betekent dit nu voor de opstellingen? Op het moment namelijk dat wij de opstellingen in gang zetten, gaan wij de basisvorm wijzigen; wij komen letterlijk in beweging. Ook hier is  het nodig de regels in acht te nemen. Wij hebben nagedacht over wat mogelijk is en eerlijk gezegd vind ik het ook wel spannend om te testen of een familieopstelling met de regels van het RIVM werkt.  Tijdens de opstelling is het ook de bedoeling de 1,5m afstand te behouden. Wat ik van jullie als participanten in een opstelling vraag is een mondkapje en handschoenen te dragen, net als in het openbaar vervoer vanaf 1 juni het geval is. Wij geven de voorkeur aan dat je handschoenen en mondkapjes zelf meebrengt, deze kun je ook op op de avond zelf kopen.

Hoe wij de overige zaken tijdens de opstelling regelen is wat veel om hier uit te leggen. Wat ook nog kan is de vorm van de opstelling mede laten bepalen door jullie inbreng; goede ideeën zijn van harte welkom tijdens deze avond, a.u.b. niet vooraf. Misschien kan deze avond met jullie inbreng ervoor zorgen dat ook andere systemische opstellers hier gebruik van kunnen maken en daardoor hun werk kunnen hervatten.

Er is momenteel alleen nog plaats voor representanten; wil je deelnemen laat het mij via een antwoord mail weten en maak 18 euro over op NL74ABNA 0496294199.  De deelnemers krijgen een week voorafgaand aan de opstellingen een herinneringsmail met meer informatie.

Heb jij behoefte nog voor half juli als vraagsteller deel te nemen aan een opstelling? Laat mij dit dan weten, bij  voldoende  belangstelling doen wij ons best een extra opstellingenavond te organiseren.

Hoe dan ook, het zal een bijzondere avond worden.
Van harte welkom

Onderstaande is de standaard tekst van onze opstellingen pagina, deze is op dit moment  voor een deel niet actueel, lees de hier voorgaande tekst voor de volgende opstelling.

Wil je als vraagsteller deelnemen aan een familieopstelling laat het mij dan via mail weten.

Op alle avonden zullen wij indien de tijd het toelaat ook een opstelling doen met het nieuwe Familieopstellen, hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Voor de activiteiten waar je op de wachtlijst staat geldt dat persoonlijk contact met je wordt opgenomen als iemand van de deelnemers zich afmeldt. De datum (en tijdstip) dat jij je hebt aangemeld, bepaalt jouw plaats op de wachtlijst. Ook kun je, als je op deze wachtlijst staat en je dit wenst, voorrang krijgen bij de volgende activiteit waarop je had ingeschreven.

De volgorde van deelname wordt bepaald door het tijdstip van aanmelden. Alle aanmeldingen na de eerste 16 worden op de reservelijst geplaatst en hebben in principe voorrang bij de eerstvolgende workshop avond.

De aankomst is tussen 19.15 en 19.30 uur. Wij starten deze workshop Familieopstellingen met een inleidende oefening, waarna we met de opstellingen beginnen. De bedoeling is dat er elke avond 2 maximaal 3 opstellingen zijn met een pauze ertussen. De avond duurt tot maximaal ca. 23.00 uur.

De kosten van de workshop Familieopstellingen voor representanten bedragen 18 euro per avond.
Wil je als vraagsteller aanwezig zijn bedragen de kosten 70 euro.

Heb je nu al zekerheid dat je een opstelling voor jezelf wilt kun je voor deze workshop Familieopstellingen ook vooraf inschrijven. Als dat zo is kun je dat aangeven in je reactie en door het geld over te maken op naam van Vormbalans rekening NL74 ABNA 0496294199. Ook hier geldt dat het tijdstip van aanmelding bepalend is voor de volgorde.

Om de tijd zo optimaal mogelijk te benutten, geef ik tijdens de workshop avond zelf geen toelichting meer op wat opstellingen inhouden. Voor meer informatie kun je op de website kijken.

 

Privé opstellingen:

Het is ook mogelijk een Familieopstelling op een door jou gekozen dag en tijd te plannen. In onderling overleg stellen wij de datum en het tijdstip vast. Ik zorg voor dat er voldoende representanten aanwezig zijn. De kosten voor een privé zijn afhankelijk van wat je wensen zijn betreffende plaats, aantal representanten enz.

 

Eventuele vragen kun je, via mail, telefoon, voor aanvang of tijdens de pauze stellen.

Ik hoop jullie te kunnen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Hans Strack

Aanmeldformulier voor Familieopstellingen Cyclus Sittard

 • Let op het is niet mogelijk met meer dan 16 personen te komen. Zodra een dag vol zit komt u op een wachtlijst te staan en wordt er contact met u opgenomen als iemand afzegt.
 • Komt u als Representant of vraagsteller?

  Geef hieronder aan hoeveel er mee doen als Representant en of vraagsteller
 • Prijs: 18,00 € Aantal:
  *Prijs is Per Persoon
 • Prijs: 70,00 € Aantal:
  *Prijs is Per Persoon
 • 0,00 €
 • Ik bevestig dat ik de gegevens heb gecontroleerd en naar waarheid heb ingevuld
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tweedaagse Training Familie en Organisatieopstellingen

Erkend voor opleidingspunten

In deze tweedaagse training familie  en organisatieopstellingen leer je op een verantwoorde wijze zelf aan de slag te gaan met Familie- en |Organisatieopstellingen volgens de theorie van het “Systemisch werken” van Bert Hellinger.

Je ontdekt zowel de eenvoud als de mogelijke diepgang van deze methode. Het verband tussen systemische wetten, dynamieken en symptomen wordt stap voor stap doorgenomen. Na het volgen van deze training weet je of het “systemisch werken en gedachtegoed” bij jou past. De focus in deze training wordt gelegd op het begeleiden.

Je leert methodisch hoe een opstelling te begeleiden. Verder zit deze training boordevol informatie over hoe je praktisch te werk gaat. Het is de bedoeling om in een veilige omgeving heel concreet te leren zelf een opstelling te begeleiden. Hiernaast is ook het gedachtegoed of de filosofie belangrijk.

Zowel  de praktische elementen als het gedachtegoed zijn altijd in beweging. Systemisch werk of opstellingen zijn reeds in vele variaties wereldwijd geworteld in de samenleving.
Wil ook jij deel hebben door zelf aan de slag de gaan met Familie- en Organisatieopstellingen?

MIS DEZE TRAINING DAN NIET!

De training laat zien hoe op eenvoudige en doeltreffende wijze met problemen kan worden omgegaan die zich stellen in de familiale sfeer of in professioneel verband. Naderhand kan je de methode toepassen op jezelf, in therapie of in groepsverband. Weet je nu al zeker dat je wil inschrijven maak dan het cursusgeld € 190,00 excl. BTW  (€ 229,90 incl. btw)  over op Vormbalans rekening NL74 ABNA 0496294199.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum is 15.

Graag 15 minuten van te voren aanwezig zijn.

Aanmeldformulier voor Tweedaagse Training Familie en Organisatieopstellingen

 • Op moment geen datums beschikbaar betreft het Corona Virus. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst, zodra er een datum bekend is wordt u op de hoogte gebracht.
 • Let op het is niet mogelijk met meer dan 15 personen te komen. Zodra de tweedaagse training vol zit komt u op een wachtlijst te staan en wordt er contact met u opgenomen als iemand afzegt.
 • Prijs: 229,90 € Aantal:
  *Prijs is Per Persoon
 • 0,00 €
 • Ik bevestig dat ik de gegevens heb gecontroleerd en naar waarheid heb ingevuld
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Radicale Acceptatie

TWEEDAAGSE WORKSHOP MET LICHAAMSWERK, MEDITATIE EN THUISKOMEN IN JEZELF.

Als jij dit hebt ervaren weet je dat je het altijd hebt gezocht!

Wanneer we beïnvloed worden of zelf gevangen zitten in de overtuiging dat wij van weinig waarde zijn. Wanneer wij het gevoel hebben of de mening zijn toegedaan niets of weinig toe te voegen in dit leven, als wij ons niet waardevol voelen, kunnen we niet duidelijk herkennen wat zich binnenin ons afspeelt en voelen we ons niet vriendelijk of liefdevol.

We hebben een gevoel en beeld van onszelf dat wij er niet bij horen, dat wij niet voldoen. Dat wij ons moeten wapenen tegen het gevaar wat ons nog meer pijn zal doen, wat ons nog moedelozer, nog besluitelozer, eenzamer en verdrietiger maakt.

Radicale Acceptatie begint wanneer we onze ervaring en intelligentie in dit moment toelaten, we onze ideeën over onszelf en het leven loslaten en onze pijn of begeerte op een zachte manier onder onze aandacht brengen. De twee aspecten van Acceptatie – helder Inzicht en Mededogen ten aanzien van onze ervaring – zijn net zo afhankelijk van elkaar als de twee vleugels van een grote vogel. Ieder mens heeft deze vleugels, lang niet iedereen gebruikt ze. Zorg dat je deze vleugels opnieuw leert kennen, samen maken ze het mogelijk dat we kunnen vliegen, we vrij zijn en dat wij het leven radicaal accepteren.

Tara Brach, boeddhiste en psychotherapeute, heeft verschillende boeken over dit thema geschreven. “Radicale Aanvaarding” is het boek wat als rode draad in deze tweedaagse zal dienen.

Je zal dit weekend een bad ontvangen van bekrachtiging. Je zal de mogelijkheid ontdekken om op te houden je eigen vijand te zijn. Via de aanvaarding van jezelf, je licht, je talenten, je intelligentie en schaduwkanten. Via acceptatie van je over-leving en patronen, je aangepaste delen, je gehechtheid, begeerte of angst, nodigen we onze ware natuur uit. In dit weekend kun je ervaren dat je in je wezen goed bent, dat je helemaal oké bent zoals je in elk moment van je leven was, bent geweest en zult zijn. Dit is de realisering van onze fundamentele goedheid en ware natuur.

Wij gaan met voorzichtigheid en daadkracht te werk: de zaterdag nemen wij als dag om onze zelfveroordeling af te leggen, de zondag zullen wij onze vleugels uitslaan en deze gebruiken om met inzicht en mededogen het leven aan te gaan. Aan de hand van lichaamswerk, ademhalingsoefeningen, geleide contemplaties en meditaties zal je inzicht en doorbraken ontvangen. Dit is een diepgaand weekend dat je zal helpen Radicale Acceptatie te ervaren.

Radicale Acceptatie is zeker niet je neerleggen bij wat er is, het is juist het aangaan van en wakker maken van de mogelijkheden die in je aanwezig zijn.

Je zult voelen wat voor vitaliteit in je zit. Radicale Acceptatie betekent niet dat

je alle begeerten ten volle gaat leven, dat jij je laat gaan ofwel je lichaam je signalen geeft dat dit niet goed voelt. Radicaal komt van het Griekse woord RADIX wat wortel of oorsprong betekent. Je herinneringen aan je wortels, aan je doel in dit leven, aan je eigen ontwikkeling. Jouw radicale acceptatie is een bijdrage aan je eigen balans en hiermee een bijdrage aan de balans van het geheel.

Als je kiest voor Radicale Acceptatie kies je voor een gewortelde, fundamentele, werkelijke aanvaarding van je oorsprong. Een weekend van bewustwording, verbinding en inzichten, ik heet je van harte welkom.

Weet je nu al zeker dat je wil inschrijven maak dan het cursusgeld € 180 excl. BTW  (€ 217,80 incl. btw)  over op Vormbalans rekening NL74 ABNA 0496294199.

Aanmeldformulier voor Radicale Acceptatie

 • Op moment geen datums beschikbaar betreft het Corona Virus. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst, zodra er een datum bekend is wordt u op de hoogte gebracht.
 • Let op het is niet mogelijk met meer dan 15 personen te komen. Zodra de tweedaagse training vol zit komt u op een wachtlijst te staan en wordt er contact met u opgenomen als iemand afzegt.
 • Prijs: 217,80 € Aantal:
  *Prijs is Per Persoon
 • 0,00 €
 • Ik bevestig dat ik de gegevens heb gecontroleerd en naar waarheid heb ingevuld
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Aankomende activiteiten

jun
5
vr
18:30 Familieopstellingen Cyclus Sittard @ Land van Gulick
Familieopstellingen Cyclus Sittard @ Land van Gulick
jun 5 @ 18:30 – 22:30
Familieopstellingen Cyclus Sittard @ Land van Gulick | Sittard | Limburg | Nederland
LET OP! Voor deelname aan een Familieopstelling is GEEN speciale kennis en ook niet de aanwezigheid van je familie nodig. Vanwege het maximale aantal deelnemers van 16 mensen en de vaak grote belangstelling voor deze[...]

Meest Recente Ervaring

 • Mariet Mans / 4 december 2019:
  Mariet - Familieopstelling van 22-11-2019. Ik sluit me af en voer een strijd om mensen op afstand te houden met de bedoeling om niet gekwetst te worden. Dit doel heb ik niet bereikt. Nu is de strijd gestreden. Ik heb 2 sleutelwoorden gevonden voor mijn toekomst : mildheid (op de eerste plaats voor mijzelf) en contact. Het is een opening voor verandering in relaties - gelukkig.

Contact

Mobiel: +31 (0)6 20643750
Telefoon: +31 (0)45 5316921
E-mail:info@vormbalans.nl

KvK nr: Via Mail opvraagbaar
BNG®licentienummer: 103109R

Locaties

Straat: Markt 18
Postcode: 6372 AT
Plaats: Landgraaf (Limburg)

Straat: Engelenkampstraat 23
Postcode: 6131 JD
Plaats: Sittard (Limburg)

Copyright 2014 - 2020 PROBAAT MEDIA ©  All Rights Reserved